Overslaan en naar de inhoud gaan
Beschrijving

Moto Guzzi california 1400 voor oorlogsmuseum Stavelot (c) 

VERVANGINGSRIT

Door omstandigheden (een wielerkoers, wat anders) kan de geplande rit (De heen en gauw terug) niet doorgaan. Alhoewel de wielerkoers niet op de zondag verreden wordt is nu het hele parcours opengesteld voor de wielertouristen. Die rit hebben we nu doorgeschoven naar 28 April.

Dus wat doen we op een vrije zondag? We trekken eens naar de Provincie Luik, dus minder betonbanen, minder snelheidsbeperkingen -maar let op, er zijn er wel- , en meer mooie bochtige weggetjes. 
De rit is 225 km, dus ideaal voor een niet te inspannend dagtripje welke je alleen of met een groepje prima kunt rijden. 

De rit biedt veel afwisseling, we starten in Limburg en gaan door de Haspengouw richting Luik. Als de temperaturen aanhouden zouden er net wat bloesems te zien kunnen zijn. Om Luik snel voorbij te zijn doen we daar een stuk snelweg om dan bij het stadion van Standard Liëge de Maas over te steken. Dan zakken we via prachtige wegen af naar Stavelot om dan langs het circuit richting Jalhay, Limbourg en het land van Herve terug naar Belgisch Limburg te rijden. Onderweg voldoende eet en drink gelegenheden. We komen onder andere langs Coo (kabelbaan voor de durvers) en rijden even later dwars door Stavelot. Eindigen doen we aan de oprit van de E313 bij Tongeren, waar het bekende restaurant "de Pauze" plaats heeft moeten maken voor de MacDonalds. 

Veel plezier met de rit, ik heb me alvast prima vermaakt!

Voetnoot: De start en eindlocatie zijn suggesties. Er zijn geen tafels gereserveerd voor de MGCB.

24-03-2024 09:00
Adres

De Luman
Schulensebaan 5
3560 Lummen
België

De .gpx bestanden zijn hier te downloaden (na inloggen). Als er  slechts 1 download staat dan is de gpx voor de hele route. Anders bestaat de route uit een deel van begin tot pauze, en een deel van pauze tot einde en zijn er twee download links.