Overslaan en naar de inhoud gaan
2023 - Programmatievergadering
Beschrijving

Voor wie het nog niet zou weten: alle clubritten zijn het resultaat van de tijd en moeite die clubleden - vrijwillig en onbaatzuchtig - steken in de voorbereiding ervan. Waar de ritten doorgaan hangt dan ook af van wie een rit wil maken. Dus hoe meer hoe liever, in hoe meer verschillende regio’s hoe liever.

Wil je zelf een rit voor ons maken (of misschien wel een andere clubactiviteit??), dan is de programmatievergadering de gelegenheid om een voorstel te doen voor de locatie, het tijdstip én de naam ervan. Want dat is waar we de kalender voor het komende clubjaar vastleggen. Dit is dus een vergadering voor ritmakers. Wie gewoon nieuwsgierig is naar de jaarkalender krijgt die spoedig te lezen in de laatste Giornale van het jaar, die zal verschijnen kort na de programmatievergadering.

Goed om vooraf te weten: Wat houdt het maken van een clubrit in?

- Je maakt een rit van ongeveer 100-125km. Bedoeling is immers dat we de rit in ongeveer 3 uur kunnen rijden met een tussenstop ongeveer halverwege. Een typisch voorbeeld zou zijn: rijden van 13u00 tot +-14u30 en dan verderrijden van +-15u30 tot +-17u. De rit vooraf zelf (meermaals) proefrijden is dan ook geen overbodige luxe.
- Je zorgt ook voor een geschikte startplaats waar we tussen 11u en 13u kunnen drinken, optioneel zelf iets kunnen eten (en uiteraard voor vertrek ook nog eens kunnen plassen!), een tussenstop en eindpunt (dat mag maar hoeft niet hetzelfde als de start te zijn).

- De route bevat bij voorkeur zo weinig mogelijk verkeerslichten omdat dat altijd een uitdaging vormt om de groep bijeen te houden, maar we weten dat dat niet altijd en overal mogelijk is. Laat dat alleen je dus niet tegenhouden, mooie wegen en een mooie omgeving primeren.
- De GPX bezorg je aan het bestuur ten laatste de vrijdag voor de rit doorgaat zodat die voor leden kan gepubliceerd worden op de mgcb.be website. Wil je daar hulp bij (want computers en GPS’en, die werken nu eenmaal niet altijd mee), mag je dat altijd vragen aan het bestuur. Stefan, onze hoofdwegkapitein, is hier een geschikte contactpersoon voor.

- De beschrijving van de rit en als het kan ook een leuk fotootje van een uitzicht op de route bezorg je aan onze redactie vóór de Giornale gedrukt wordt waarin je rit wordt aangekondigd. Geen zorgen, Veerle zal je hier tijdig aan herinneren.;-)
- Idealiter ben jij op de dag van de rit ook de voorrijder. Onze wegkapiteins zorgen voor een vlotte doorgang van de groep.

Toch nog vragen? Stel ze gerust. Via bestuur@mgcb.be of gewoon live aan Johan, Stefan, Veerle, Jaak, Guy of Marino.

Soort activiteit

Club Activiteit
18-11-2023 20:00
Adres

Zijzaaltje De Sportschuur
Sint-Maurusstraat 2
3220 Holsbeek
België