Overslaan en naar de inhoud gaan
Beschrijving

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bestand:Ieper_Lakenhal_R02.jpg

Gullegem een oude vlasgemeente waar het verwerken van vlas een hoofdzaak was, roten van het vlas gebeurde te wevelgem langs de leieboorden ook wel de golden river genoemd.

Eerst rijden we over binnenwegen langs de weinige bossen die west-vlaanderen rijk  is naar een vergeten hoekje van henegouwen de streek komen,waasten ploegsteert.

We komen voorbij zandvoorde een kleine gemeente waar een zekere Romain Brel wegtrok om in 1929 een zoon met de naam Jacques te Brussel op de wereld te zetten.

Te ploegsteert aan de memorial houden we een tussenstop.

We rijden door naar het heuvelland waar we door kemmel en langs de kemmelberg rijden om zo door te stoten naar de zwarteberg over de monteberg waar de wijnvelden liggen van enkele betere wijnen.

Zwartebeg is het mekka van de fransen op zondag dus hier even oppassen.

We rijden door omgeving Poperinge door de hoppevelden en langs de vele militaire kerkhoven die de streek rijk is hier liggen de obussen soms voor het rapen langs de weg.

een passage door Ieper en dan verder thyne cott cemetry het grootste Engels militair kerkhof ter wereld buiten de commenwealth 12000 soldaten. 205000 Engelse soldaten lieten hier het leven waarvan de helft nooit is terug gevonden.

Van hier rijden we naar Dadizele een bedevaart plaats met zijn baseliek om door te rijden naar de aankomst plaats te Gullegem.

04-09-2022 13:00
Adres

keuvelcafe olympia
koningin fabiolastraat 2
8560 gullegem
België

De .gpx bestanden zijn hier te downloaden (na inloggen) vanaf 1 à 2 dagen voor de rit. Als er  slechts 1 download staat dan is de gpx voor de hele route. Anders bestaat de route uit een deel van begin tot pauze, en een deel van pauze tot einde en zijn er twee download links.