Overslaan en naar de inhoud gaan
Beschrijving

De provincie Namen wordt ook wel het Land van de Valleien genoemd.  We rijden langs mooie, vlotte wegen, testen onze Guzzi’s in bochten van alle formaten en rijden door vele kleine dorpjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vertrek:

We verwachten jullie vanaf 1100hr in de koffiehoek van het benzinestation Q8 Aische-en-Refail, langs de E40 richting Namen, ongeveer 5km voor de afrit Eghezée.  Eten, snacks en drank aanwezig (Panos, Resto &Shop).

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussenstop:

Na ongeveer 70km (zonder de aanloop van 5km autostrade tot de afrit Eghezée) en anderhalf uur rijden, komen we aan in de Abdij van Maredsous (Rue Maredsous 11, 5537 Anhée).  Eten, snacks en drank beschikbaar volgens menukaart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eindstop:

Vanuit Maredsous rijden we nog een 60-tal km om opnieuw anderhalf uur later aan te komen in Café du Parc (Avenue François de l’Honeux 6, 5530 Yvoir).  Eten, snacks en drank beschikbaar volgens menukaart. 

 

Valleienwegbeschrijving:

De valleien waarin we achtereenvolgens duiken zijn de “Vallei van de Houyoux”, de “Sambervallei”, de “Vallei van de Burnot” en de “Vallei van de Molignée” tot aan onze tussenstop.

Vandaar rijden we naar de “Vallei van Le Flavion” om aansluitend in de “Maasvallei” af te dalen.  Deze verlaten we door een aantal bossen te doorkruisen (Bois de Froidvau, Bois de Roquet, Bois du Séminaire en Bois des Bruyères) en de “Lessevallei” over te steken om te eindigen met een mooie zwalpende 90km/hr-weg tot in Yvoir, opnieuw in de “Maasvallei”. 

Tot dan,

Marino

 

 

10-04-2022 13:00
Adres

Q8 Aische-en-Refail
E411
5030 Gembloux
België

De .gpx bestanden zijn hier te downloaden (na inloggen) vanaf 1 à 2 dagen voor de rit. Als er  slechts 1 download staat dan is de gpx voor de hele route. Anders bestaat de route uit een deel van begin tot pauze, en een deel van pauze tot einde en zijn er twee download links.