Overslaan en naar de inhoud gaan
Beschrijving

Deze rit vertrekt aan de sporthal Massano in Schaffen , Waterstraat 38, 3290 Schaffen. De kantine is geopend van 9u tot 15u.
Er is keuze tussen twee ritten, de “lange “rit is een 310km en de kortere versie 205km. De eerste en laatste 100km is hetzelfde voor beide ritten.
De kortere versie zal zich afscheiden ter hoogte van Henri-Chapelle en terug aanknopen bij de grote rit in de nabije omgeving van Montzen. De korte rit is dus voornamelijk de Voerstreek en een stukje Nederlands Limburg.
De grote rit zal verder gaan over leuke bochtige wegen ,grote en kleine , tot Monschau.

Let wel ……vooral Voerstreek en Nederlands en Belgisch Limburg….Zondag Fietsdag….we zullen dus niet alleen op deze mooie stuurwegen vertoeven.
Waar we ook niet buiten kunnen in ons nieuwe Europa….de snelheidsbeperkingen …. Veel zones 50, zelfs op superrustige wegen en in Duitsland zet deze trend zich ook al jaren verder… Dit wordt wel goedgemaakt door de mooie stuurwegen die je nog onder de wielen zal krijgen tijdens  de lange en korte rit. Maar dan genieten we des te meer van de omgeving.

Voor hen die willen, ritmaker Steve vertrekt om 10u aan de sporthal Masano voor de lange rit en kan als voorrijder spelen, dit voor de lange en korte rit (tot wanneer deze zich afscheidt van de lange rit).
Let wel, er zijn GEEN wegkapiteins, zorg er dus voor dat u de rit op GPS heeft.  Steve houdt zich wel aan de snelheid dus naargelang de hoeveelheid rijders zullen de mensen die hem volgen wel in elkaars buurt kunnen blijven. Steve zal evenwel niet wachten tot iedereen terug samen is. En wie graag stopt , kan dat natuurlijk doen waar en wanneer ze willen.


Eindigen zal de rit aan de carpool-parking in Lummen, waar je zelf kan kiezen voor de snelle terugweg of niet. Je kan steeds nog naar Schaffen verder rijden waar je eventueel kan stoppen aan taverne “Het Excuus” aan de kerk in Schaffen. Voldoende parking en leuk terras voor en achter de zaak. Sint-Hubertusplein 38 , 3290 Schaffen.

31-07-2022 08:00
Adres

Sporthal Massano
Waterstraat 38
3290 Schaffen
België

De .gpx bestanden zijn hier te downloaden (na inloggen) vanaf 1 à 2 dagen voor de rit. Als er  slechts 1 download staat dan is de gpx voor de hele route. Anders bestaat de route uit een deel van begin tot pauze, en een deel van pauze tot einde en zijn er twee download links.